Музеј Леарница Крушево
Во куќата на Пашка Лапе во текот на илинденското востание во 1903, востаниците ја сместија леарницата за леење на куршуми. Во подрумот на леарницата беше...
Адреса:
Архимедова 5, П.Фах 162
1000, Скопје,
Р. Македонија
Тел и факс:
+389 2 3249 750
+389 2 3162 078
ПРОЕКТИ
Клик на мапата за пребарување по регион
Ресен Битола Кавадарци Гевгелија Валандово Струмица Неготино Прилеп Крушево Демир Хисар Охрид Струга Дебар Кичево Радовиш Берово Штип Виница Делчево Кочани Пробиштип Свети Николе Велес М.Брод Гостивар Тетово Кратово Крива Паланка Куманово Скопје
Вардарски рид
До доцниот V век од старата ера, областа Амфакситада (денешен Гевгелиско - Валандовски регион) претставувала...
Археолошки локалитет Вардарски Рид
На влезот од Гевгелија, на десната страна од реката вардар, се наоѓа Вардарски рид. Посетите...
1
Претходно Следно
2006-2009 © Центар за дигитизација на националното наследство. Овој материјал не смее да се издава,
емитува, препишува и повторно дистрибуира во било која форма освен со претходна дозвола