КАВАЛ 

 Почетна | Историја на кавалот | Песни за кавал | Самоучител по кавал | Авторство 

Авторство

Апликацијата е изработена од страна на Стојче Ѓорѓиев, студент при Институт за Информатика, Природно-математички Факултет, Скопје, како проект по курсот Мултимедија одржан 2006 година.

ментор: Проф. Д-р. Смиле Марковски
асистент: м-р Гоце Арменски.

Авторските права ги задржуваат CDNN и Институтот за Информатика,Природно-математички Факултет, Скопје.

Голема благодарност до семејството на кавалџијата Ангеле Димовски и пејачот Ѓоко Танески што придонесоа за изработка на оваа апликација.

Користена литература: - Bob Snider и www.macedoniadirect.com

Музика: Влатко Стефановски -"Трета Мајка"

 

 

 

 

 

 

 


© Copyright 2006 CDNN и Институт за Информатика